All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:

Emmen, 14 december 2019. De plek waar ik de doorslaggevende knal voor m’n hoofd kreeg. Waardoor ik afgelopen 1,5 jaar uit de running ben geweest. Ergens wel typisch dat ik afgelopen zondag mijn eerste wedstrijdje weer reed op exact dezelfde locatie.

Dat de afgelopen periode voor mij pittig is geweest dat is voor velen duidelijk. Maar om nu de boel terug op de rit te krijgen is soms net zo’n grote uitdaging. Daar waar ik volledig terug ben gekeerd op de arbeidsmarkt miste ik toch ergens een doel. Op de fiets was het de afgelopen tijd vooral vogeltjes kijken zonder echt mijn draai te kunnen vinden. Ik miste de vorm, was niet tevreden over mijn conditie en zat gewoon niet lekker op de fiets.

”Wat mijn doelen zijn? Niet veel bijzonders.”

Begin juni besloot ik opzoek te gaan naar een nieuwe trainer, iemand die mij niet kende, niet uit mijn omgeving komt en dus volledig onafhankelijk zou zijn. En dat is gelukt! Wat mijn doelen zijn? Niet veel bijzonders, gewoon kijken waar we kunnen komen. Dus voor nu vooral interclub wedstrijden en kleine evenementen. Geen druk, genieten en werken aan persoonlijke groei.


Airolube MTB Zomercup Emmen

Emmen, 11 juli 2021. 5 weken na een operatie aan mijn hand en zo’n 2 weken weer gedisciplineerd op de fiets. Het was tijd voor een wedstrijdprikkel tijdens de Airolube MTB Zomercup. Voor het eerst in mijn fietsleventje voelde ik geen druk van buitenaf en dat was voor mij een geheel nieuwe ervaring. Daarbij had ik ook totaal geen verwachtingen, niks om mij mee te meten, geen referenties.

”Mezelf kennende was ik er anders volle bak achteraan gevlogen.”

Het parcours was kort maar pittig, hier en daar een korte technische sectie en vooral veel draaien en keren. En dat laatste dat ligt mij wel! M’n start was bagger daardoor had de kop van de wedstrijd meteen een gat geslagen. Misschien maar goed ook, mezelf kennende was ik er anders volle bak achteraan gevlogen. Wat uiteindelijk zou resulteren in opblazen in de tweede ronde. Toch kwam de man met de hamer nog even gezellig langs in de tweede ronde waardoor ik Petra nog aan mij voorbij moest laten gaan. Gelukkig ging het daarna steeds een beetje beter. Er zat weinig verval in mijn rondetijden en de technische secties gingen beter dan verwacht. Dit alles resulteerde in een derde plek.

Foto: Jorrit Pepping

Tegenwoordig ben ik mijzelf heel goed bewust van het feit dat een wedstrijdje als afgelopen zondag weinig voorstelt. Dat wedstrijd rijden niks meer is dan gewoon een uit de hand gelopen hobby en dat jezelf blijven het allerbelangrijkste is. Toch heb ik genoten van alle aspecten van afgelopen zondag. De gezelligheid, de sfeer, een mooi parcours en fijne organisatie. Die derde plek? Dat is slechts een leuke bijkomstigheid.

Volgende week staat Trimunt op mijn lijstje. Wie zie ik daar?

-X- Rachelle